Доступність посилання

ТОП новини

Російські правозахисники: повернення страти є неприпустимим


Людмила Алексєєва
Людмила Алексєєва

Глава Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва вважає неприпустимим повернення в Росії смертної кари. «Ідея про те, що, якщо ми введемо страту, буде менше злочинів, – дурниця. Це доводить світовий досвід», – сказала правозахисниця російському «Інтерфаксу».

З пропозицією повернути смертну кару як найвище покарання для звинувачених у тероризмі і їхніх пособників виступив 20 листопада на спільному засіданні обох палат російського парламенту лідер фракції «Справедливої Росії» в Держдумі Сергій Миронов.

Людмила Алексєєва назвала цю ініціативу «нерозумною» і нагадала, що скасування страти було зобов’язанням Росії при вступі до Ради Європи.

У Кремлі також відреагували на пропозицію Миронова. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав питання про смертну кару «надзвичайно складним». Питання про скасування мораторію на страту, за його словами, поки що не обговорюється. Негативна позиція Володимира Путіна до цього питання не змінилася, додав Пєсков.

У Москві 20 листопада відбулося спільне засідання обох палат російського парламенту: Держдуми і Ради федерації. Головна тема – посилення заходів для боротьбі з тероризмом.

У Росії смертна кара законодавчо не скасована. З 1996 року в країні діє мораторій на застосування такого покарання.

XS
SM
MD
LG