Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО за добу поранені троє українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО

За добу, що минула, внаслідок обстрілів з боку бойовиків у зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув, трьох бійців поранено. Про це на брифінгу 21 листопада повідомив речник Адмінстрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він не уточнив, де були поранені військові.

«На донецькому напрямку ворог порушив перемир’я біля Новгородського та Верхньоторецького. Також фіксується напруження обстановки в районі аеропорту, зокрема біля селища Піски та біля Авдіївки», – повідомив речник.

«Генштаб Збройних сил України та Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ домовилися про оперативний обмін інформацією. Начальник Генштабу Віктор Муженко поінформував представників місії про факти застосування важкого озброєння з боку бойовиків», – додав Лисенко.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявили, що Збройні сили України за добу п’ять разів порушили режим припинення вогню: у селищах Широка Балка на південно-західній околиці Горлівки, Жабичеве і Спартак на півночі від Донецька, а також селу Октябрь на півдні контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, заявили, що не зафіксували фактів порушення режиму припинення вогню.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

17 листопада в Мінську учасники контактної групи під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре наголосили на необхідності припинення порушень Мінських угод.

XS
SM
MD
LG