Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики продовжили обстріли в напрямку Донецька та Маріуполя – штаб АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що ввечері четверга бойовики продовжили обстріли позицій ЗСУ та населених пунктів в напрямку Донецька, а також частково – поблизу Маріуполя. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру у Facebook.

«З 18:00 до 23:00 вчорашнього дня загарбники 14 разів відкривали провокаційний вогонь у напрямку наших позицій. Майже весь вогонь було зосереджено на донецькому напрямку. З гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї найманці гатили по Пісках, Опитному та Красногорівці. Красногорівку також було обстріляно із 82-мм мінометів.Один раз на Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї був обстріляний Чермалик», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, ніч у зоні АТО була спокійною.

Водночас донецькі сепаратисти заявляють, що ЗСУ самі обстріляли Красногорівку, яку контролюють, і зробили це з боку Пісок. Крім того, в угрупованні «ДНР» стверджують, що українські військові обстріли Куйбишевський район Донецька, в результаті чого була знеструмлена лікарня №21. З посиланням на місцевих жителів бойовики повідомляють, що українська сторона обстріляла з танків селище Спартак в передмісті Донецька. В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, про обстріли не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG