Доступність посилання

ТОП новини

Відновити електропостачання Криму 1 січня юридично неможливо – активісти


З 1 січня 2016 року будь-яке постачання електроенергії до окупованого Криму буде незаконним. Про це у Facebook повідомили активісти громадянської блокади Криму.

«Контракту нового немає. На підставі старого контракту автоматично відновити подачу формально неможливо. Де-факто, в принципі, вже і зараз світла немає. Але де-юре його не буде в 00:00. Тобто енергетична блокада теж перемогла», – мовиться в повідомленні.

Також активісти заперечують свою причетність до будь-яких незаконних дій.

«До перших підривів, других, третіх, які зараз відбуваються, громадянська ініціатива блокади Криму ніякого стосунку не має», – додають вони.

Ввечері 30 грудня в Криму повідомили про припинення постачання електроенергії на півострів високовольтною лінією «Каховська – Титан» із материкової частини України. Без електропостачання залишилися кілька районів півострова, а також міста Євпаторія і Саки. У Криму і Севастополі через проблеми з електропостачанням обмежили подачу електрики споживачам і припинили рух тролейбусів.

В «Укренерго» повідомили, що ввечері 30 грудня ЛЕП «Каховська – Титан» була вимкнена через спрацювання системи релейного захисту. Спроби увімкнути її були безуспішними. З’ясувалося, що одна з опор пошкоджена вибухом. 31 грудня в компанії повідомили, що планують до завтрашнього дня закінчити ремонтні роботи.

Тим часом, як повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак, російський лідер Володимир Путін доручив терміново провести соціологічне опитування населення окупованих Криму та Севастополя щодо того, чи можна в контракті на постачання електроенергії назвати Крим частиною України.

XS
SM
MD
LG