Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов: робота підприємств не впливає на графіки вимикань електрики для житлового фонду Криму


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

У Криму в понеділок, 11 січня, відновили роботу підприємства, однак це не вплинуло на графіки вимикань електрики для житлового фонду. Про це заявив глава російського окупаційного уряду півострова Сергій Аксьонов.

«На даний момент додаткових обмежень щодо подачі електроенергії житловому фондові у зв’язку з роботою підприємств немає. Енергія розподіляється за раніше затвердженим графіком. Це стало можливим завдяки альтернативним джерелам енергії і за рахунок сприятливих погодних умов, що є в Криму… Головне завдання штабу на сьогоднішній день – не допустити обмежень подачі тепла і води кримчанам у зв’язку з запуском промислових підприємств», – написав Аксьонов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, окупаційна влада Криму «повинна бути готовою до будь-якого варіанту розвитку подій, у тому числі до погіршення погоди».

30 грудня 2015 в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватів, відновлена, проте електроенергія в Крим не надходить, оскільки закінчилася дія контракту на постачання електрики на півострів, який від початку 2014 року анексований Росією.

Зараз окупований Крим забезпечується за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та через енергоміст із сусідньої Росії, та цього не вистачає. Через брак електроенергії на півострові відбуваються віялові від’єднання електрики, обмежена робота промислових підприємств.

XS
SM
MD
LG