Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі провели віче на підтримку проведення нових виборів міського голови


Ukraine -- Meeting in Kryvyi Rig, 22Nov2015
Ukraine -- Meeting in Kryvyi Rig, 22Nov2015

У Кривому Розі в неділю відбулось віче на підтримку проведення нових виборів міського голови.

За різними даними, у вічі взяли участь від 100 до 200 людей. У руках вони тримали плакати з написами «Захистимо наш вибір!», «Якщо у нас не буде права на вибори, у нас залишається право на повстання».

За словами учасників, вони ухвалили рішення провести у Києві акцію протесту з вимогою підписання головою Верховної Ради ухваленого парламентом законопроекту про нові вибори. Акція запланована на перший день нової парламентської сесії.

На думку мітингувальників, акція допоможе «прискорити підписання закону про проведення нових виборів мера в Кривому Розі».

Депутати міської ради від «Самопомочі» також поінформували учасників заходу про перебіг протестної акції криворіжців у будівлі парламенту й стан здоров’я людей, які оголосили голодування під кабінетом голови Володимира Гройсмана. За даними депутатів, у суботу ввечері їм доправили спальники, їх також оглянув лікар.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Кілька тижнів у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Проте цей закон ще не підписали ні спікер, ні президент.

XS
SM
MD
LG