Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС закликає громадян бути обережними через нестійкі погодні умови


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Держслужба України з надзвичайних ситуацій у зв’язку з нестійкими погодними умовами закликає громадян дотримуватись елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

«Зокрема, проходячи повз будинки або біля високих дерев, необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів, не слід ходити під дахами будівель і балконами, де нависли бурульки. Пішоходам не варто заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності слід самому звернути увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. Якщоможливість, слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста», – зазначають у прес-службі відомства.

У ДСНС зауважують, що нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігу на дахах будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом.

У відомстві з посиланням на дані українського гідрометцентру повідомляють, що в неділю на території України місцями пориви вітру 15-20 метрів за секунду, на дорогах країни, крім більшості західних областей, місцями ожеледиця, температура повітря вночі від 1-3 градусів морозу до 0-4 градусів тепла, вдень 2-9 градусів тепла.

XS
SM
MD
LG