Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: вибухи в Дамаску спрямовані на зрив мирних переговорів щодо Сирії


Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила 31 січня, що вибухи поблизу шиїтської святині в околицях Дамаска, очевидно, спрямовані на зрив переговорів з мирного врегулювання в Сирії.

Держсекретар США Джон Керрі також закликав учасників мирних переговорів продовжити діалог, попри недільний теракт у Дамаску, відповідальність за який узяло на себе радикальне угруповання «Ісламська держава».

Жертвами вибухів, за останніми даними, стали щонайменше 59 людей.

Керівник сирійської урядової делегації на переговорах у Швейцарії заявив, що вибухи в Дамаску лише підтвердили зв’язок між сирійською опозицією, яка протистоїть уряду президента країни Башара Асада, і терористами.

Головна сирійська опозиційна група на переговорах у Женеві в неділю вперше зустрілася зі спеціальним посланцем ООН по Сирії Стаффаном де Містура. Члени опозиційної делегації Високого переговорного комітету, який підтримує Саудівська Аравія, попередили, що можуть припинити участь у консультаціях, якщо не буде поліпшене становище цивільних у Сирії.

XS
SM
MD
LG