Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок афери з землею на Закарпатті потерпіли 96 бійців – речник ОДА


Унаслідок афери з землею в Закарпатській області потерпіли 96 учасників бойових дій на сході України, для яких була призначена ця земля, повідомив речник Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас.

Як сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна», цим бійцям призначили загалом 16 гектарів землі на околиці Ужгорода, і як мінімум кожна ділянка оцінюється в кілька тисяч доларів.

Але, додав речник, за документами земля не була оформлена як міська, і цим скористалися працівники Держгеокадастру, здійснивши з нею аферу. За його словами, про оборудку стало відомо на початку тижня. «Була заява від Геннадія Москаля до прокуратури, почали розбиратися, підняли документи», – сказав речник про дії голови ОДА Геннадія Москаля.

Раніше в неділю, 7 лютого, Москаль написав на своєму сайті, що в області «аферисти з Держгеокадастру» продали землю, що була призначена для учасників бойових дій на сході України. Аферу виявили після того, як учасники бойових дій, яким виділили землю, з’ясували, що ділянки вже продані іншим людям, і прийшли скаржитися в облдержадміністрацію, додав він.

Оскільки земля розташована поза межами населених пунктів, її виділяють не міські чи сільські ради, а управління Держгеокадастру, пояснив голова ОДА. І коли учасники бойових дій прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки продані іншим особам, «причому за дуже дивною схемою», поінформував Москаль.

«Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об’єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об’єктами нерухомості, продає землю і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено», – повідомив голова Закарпатської ОДА.

За його словами, це далеко не єдина афера із землею на Закарпатті: «За такою ж схемою приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об’єктами нерухомості виноградні кущі».

XS
SM
MD
LG