Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: Радикальна партія виходить з переговорного процесу з представниками коаліції


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його політична сила виходить з переговорного процесу з представниками коаліції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, «фракції коаліції відмовили Радикальній партії у врахуванні пропозицій щодо формування нової коаліційної угоди та на її основі нового уряду».

«Робочі групи із залученням уповноважених представників РПЛ не проводились, офіційної відповіді на відкрите звернення Радикальної партії до президента, прем’єр-міністра та спікера парламенту не надійшло. Замість обговорення програмових засад діяльності нової коаліції та уряду нам наполегливо пропонували звести розмову до банального поділу посад», –йдеться в заяві Ляшка.

«Тому ми заявляємо про вихід із переговорного процесу у зв’язку із відмовою влади сформувати нову коаліцію та новий уряд, на чому ми наполягали», – додав політик.

Представники коаліції наразі цих заяв не коментували.

У січні президент України Петро Порошенко заявив, що «у коаліції попереду дуже серйозна розмова», а також вказав на свою зацікавленість «у тому, щоб зберегти єдність коаліції».

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, що ротаціям в уряді має передувати оновлена коаліційна угода. Повідомлялося, що в лютому представники коаліції обговорюватимуть ці зміни.

Очікують, що звіт уряду в парламенті, після якого можна буде говорити про кадрові зміни, відбудеться 16 лютого.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG