Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму Севастополю не вистачає 40-50 мегават на добу – «Севастопольенерго»


©Shutterstock
©Shutterstock

Комерційний директор компанії «Севастопольенерго» Владислав Якимович заявив, що дефіцит ліміту електроенергії в місті, як і раніше, становить близько 40-50 мегават на добу. Про це повідомляє прес-служба уряду Севастополя, підконтрольного Росії.

При цьому у відомстві запевняють, що житловий сектор Севастополя «максимально електрифіковано, вимкнення відбуваються згідно з графіком».

Також повідомляється, що в місті усувають наслідки аварії на лінії електромереж біля вулиці Підводників.

«В будинок постачають електроенергію за аварійною схемою. Поруч встановлений дизельний генератор на випадок, якщо ліквідація аварії затягнеться. Всі аварійний бригади працюють без збоїв», – зазначають у відомстві.

У Криму з 22 листопада 2015 року введено режим надзвичайної ситуації через припинення поставок електроенергії з материкової частини України. На півострові проводять вимкнення електроенергії, люди скаржаться на те, що графіка вимкнень не дотримуються. Енергомережі не справляються з навантаженнями, виникають аварійні вимкнення.

Наразі анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та енергомостом з російської Кубані.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG