Доступність посилання

ТОП новини

Стець вимагає «швидкого розслідування» за фактом погроз журналістці Бердинських


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вимагає від Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України порушити кримінальне провадження за фактом погроз журналістці видання «Новое Время» Христині Бердинських.

«Факт погроз фактично є не лише спробою перешкоджання діяльності журналістів, це неприпустимо у правовій демократичній державі. Факти, надані журналісткою, мають бути максимально швидко розслідувані», – зазначив Стець, слова якого цитує прес-служба міністерства інформаційної політики.

Міністр вважає, що ці дії містять ознаки злочину, передбачених частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста), статті 171 Кримінального кодексу ( умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Раніше сьогодні журналістка Христина Бердинських повідомила, що звернулася до поліції у зв’язку з отриманням СМС з погрозами розправи через розслідування щодо компанії «Київгаз». У столичній поліції наразі це не коментували.

XS
SM
MD
LG