Доступність посилання

ТОП новини

На виплатах для переселенців чиновники вибудували злочинні схеми – Розенко


Павло Розенко
Павло Розенко

Міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив про зловживання з боку чиновників соціальними виплатами для переселенців й використання ними злочинних схем. Про це, як передає урядовий портал, він сказав у четвер під час засідання колегії міністерства.

За його словами, до оформлення фіктивних соцвиплат причетні працівники міграційної служби, органів місцевого самоврядування, щодо яких відкрито десятки кримінальних проваджень.

«Всі дії, які ми сьогодні проводимо спільно з СБУ щодо перевірок соціальних виплат переселенцям, спрямовані на те, щоб кошти держбюджету використовувалися саме на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб. Щоб кошти держбюджету не були джерелом для фінансування бойовиків, терористів з так званих «ЛНР» і «ДНР»,– сказав Розенко.

Він закликав представників органів місцевої влади відновити виплати тим переселенцям, для яких вони були помилково призупинені.

«Жоден реальний переселенець не буде обмежений в своїх правах. Але допомогу будуть отримувати виключно вони, а не ті, хто зі зброєю в руках воює проти нашої незалежності», – додав Розенко.

На початку березня в уряді заявили, що правоохоронні органи перевірять фактичне місце проживання переселенців, які отримують виплати.

У Мінсоцполітики раніше навели дані СБУ, згідно з якими 30-40% переселенців одержують соціальні виплати незаконно, оскільки отримують гроші в Україні, а проживають на території, підконтрольній сепаратистським угрупованням «ЛНР» і «ДНР».

За українським законодавством отримувати соціальну допомогу можуть лише ті, хто виїхав з окупованих територій чи зони проведення АТО і зареєструвався на підконтрольній Україні території.

Наразі на обліку Мінсоцполітики перебуває понад 1,7 мільйона внутрішніх переселенців з Донбасу й Криму.

XS
SM
MD
LG