Доступність посилання

ТОП новини

Російський вертоліт порушив повітряний простір – прикордонники


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Держприкордонслужба України повідомляє, що 23 березня російський вертоліт порушив повітряний простір України.

За інформацією відомства, у Генічеському районі Херсонської області прикордонні наряди під час несення служби на косі Арабатська стрілка о 12.08 виявили вертоліт Мі-8 (бортовий номер 068), який прямував з боку затоки Сиваш.

О 12.09 він перетнув косу Арабатська стрілка над газорозподільною станцією, о 12.10 здійснив поворот на південь над українською газовидобувною платформою «Стрілкова-5» в Азовському морі та о 12.12 перетнув адміністративну межу Херсонської області у бік ТОТ АР Крим, зазначили у прес-службі української Держприкордонслужби.

«Державна прикордонна служба діяла згідно повноважень і своєчасно поінформувала взаємодіючі та компетентні органи України», – заявили у відомстві.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG