Доступність посилання

ТОП новини

Росія: прокуратура вимагає від ФБК Навального документи про фінансування


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Прокуратура російської Москви почала перевірку Фонду боротьби з корупцією (ФБК). Про це 6 квітня повідомив засновник ФБК, російський опозиційний політик Олексій Навальний.

За його словами, прокуратура вимагає надати документи про джерела фінансування (включаючи гранти і пожертви), а також про витрачання цих коштів і виписки про їх рух по рахунках.

Крім того, прокуратура вимагає копії публікацій ФБК у ЗМІ за останні три роки. Окремо у російському відомстві згадали статтю у газеті The Washington Post від 7 березня 2016 року, в якій наведено результати соцопитування ФБК про ставлення жителів Дагестану і Татарстану до спецоперації Росії у Сирії.

Перевірку ФБК розпочали у зв’язку з відповідним зверненням голови руху «Всеросійський міжнаціональний союз молоді» Кантемира Хуртаєва.

Олексій Навальний вважає, що перевірка пов’язана з публікацією відомостей Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань про те, що близькі до президента Росії Володимиру Путіну люди через банк «Росія» і панамські офшорні компанії «відмили» понад 2 мільярди доларів.

Навальний наголошує, що «єдиним джерелом фінансування ФБК є пожертви громадян Росії».

«Ніяких грантів ми не отримували, не отримуємо, та й не потрібні вони нам, поки є люди, готові підтримати нас матеріально», – додав російський опозиціонер.

У грудні 2014 року Олексій Навальний і його брат Олег були засуджені за звинуваченням в шахрайстві. Олег Навальний був засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі, Олексій Навальний отримав такий же умовний термін.

XS
SM
MD
LG