Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині хочуть звести вежу, щоб посилити українське телемовлення на Крим


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Херсонській області України мають намір побудувати 150-метрову вежу, з якої буде здійснюватися мовлення на нових частотах на анексований Росією Крим, повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Зараз йде робота з пошуку земельної ділянки для будівництва нової вежі, розглядають кілька варіантів.

В облдержадміністрації також повідомили, що в селищі Чаплинка буде встановлений новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача, потужністю 100 Вт, і з якого буде забезпечуватися покриття українським телемовленням території області, прилеглої до анексованого Криму.

У лютому повідомлялося, що в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України створили робочу групу з відновлення мовлення на півдні Херсонської області та в Криму. Група створена «з метою захисту інформаційного простору, інформаційного суверенітету на півдні країни».

До цього Херсонська влада заявляла про те, що російські телеканали з Криму мовлять на Херсонщину за допомогою телевежі, розташованої в кримському Красноперекопську.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG