Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі зафіксували 32 випадки порушень режиму тиші


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі зафіксували 32 випадки порушень режиму тиші.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, в напрямку Авдіївки підтримувані Росією бойовики здійснили 15 обстрілів позицій українських військових з мінометів та озброєння меншого калібру.

«Під розривами мін калібру 120 міліметрів та 82 міліметри опинилися і захисники Майорська та Водяного, а поблизу Зайцева ворог одночасно з мінометами здійснив вогневий наліт з артилерії калібру 152 міліметри», – йдеться у повідомленні.

У Пісках з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики обстріляли підрозділи українських військових, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявили, що українські військові сьогодні вдень протягом двох годин обстрілювали з танкових гармат ділянку траси Донецьк – Горлівка поблизу Ясинуватського блокпоста.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, також заявляють про обстріли з боку Збройних сил України. За їхніми даними, втрат немає.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG