Доступність посилання

ТОП новини

У новому уряді буде віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції – депутат


Сергій Висоцький
Сергій Висоцький

У новому складі українського уряду з’явиться посада віце-прем’­­єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції, повідомив народний депутат Сергій Висоцький.

«У Кабміні з’явиться посада віце-прем’єра з європейської і, увага, євроатлантичної інтеграції! Її займе Іванна Климпуш-Цинцадзе, з чим її і вітаю», – написав Висоцький 13 квітня на своїй сторінці у Facebook.

У ЄС заявляли, що в Україні має бути створена посада міністра з євроінтеграції.

Заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вікторія Сюмар заявила, що коаліція погодила склад Кабінету міністрів України, але не визначилася з посадою міністра охорони здоров’я. За її словами, це питання, можливо, буде вирішене до четверга.

До цього часу між фракціями «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» тривали переговори щодо нового складу уряду, оскільки 10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відставку.

Очікується, що 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду.

Відповідно до чинного законодавства, прем’єр-міністр України призначається на посаду Верховною Радою за поданням президента України, відповідне подання до Ради вносить президент України вносить за пропозицією коаліції.Члени Кабінету міністрів України, крім міністра оборони і міністра закордонних справ, призначаються на посаду Верховною Радою за поданням прем’єра.

XS
SM
MD
LG