Доступність посилання

ТОП новини

Світова економіка ще перебуває під загрозою – міністри фінансів і керівники банків 20 країн


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністри фінансів найбільших економік світу попереджають, що зростання світової економіки залишається нестійким через загрози терористичних атак і майбутні вибори у Великобританії щодо подальшої участі в складі ЄС.

На зустрічі 15 квітня у Вашингтоні міністри і керівники центральних банків 20 найбільших економік світу заявили, що світова економіка частково відновилася після ринкових потрясінь на початку року, однак економічно розвинені країни мають розширювати свою співпрацю.

«Сполучені Штати Америки не можуть і не повинні бути єдиним двигуном зростання», – застеріг міністр фінансів США Джейкоб Лью.

За його словами, усім великим економікам необхідно використати «повний набір інструментів економічної політики».

На думку експертів, суттєві ризики, з якими стикнулися глобальні ринки, зосередились у Китаї, другій за величиною економіці світу після Сполучених Штатів.

Деякі інвестори висловили стурбованість, що уповільнення економічного росту Китаю є більшим, ніж показують дані уряду країни, відтак китайська влада має відновити до себе довіру.

Водночас міністр фінансів Китаю Лоу Дзівей у Вашингтоні заявив, що економічні показники, оприлюднені його країною, є правдивими.

Тим часом, два рейтингових агентства останнім часом знизити свій прогноз для китайських облігацій.

XS
SM
MD
LG