Доступність посилання

ТОП новини

Україна вітає гуманітарну акцію папи Римського – МЗС


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

В Україні вітають загальноєвропейську гуманітарну ініціативу папи Римського щодо збору коштів, ідеться в заяві МЗС України 24 квітня.

«Висловлюємо глибоку вдячність главі Католицької церкви за його заклик до благодійної акції, яка відбулася 24 квітня», – мовиться в повідомленні.

Також у МЗС подякували Папській раді Cor Unum та національним конференціям єпископів за організацію і підтримку кампанії зі збору коштів у країнах Європи.

«Розглядаємо зазначену доброчинну ініціативу як важливий жест солідарності усіх європейців з українським народом і потужний сигнал на підтримку нашої держави у вирішенні актуальних внутрішньо- та зовнішньополітичних викликів, спричинених російською військовою агресією», – зазначили в міністерстві.

Більшість католицьких церков Європи провели 24 квітня збір коштів для гуманітарних потреб України, відгукнувшись таким чином на заклик папи Римського. Разом з оголошеннями про надзвичайну ініціативу понтифіка, парафії поширюють інформацію про жертви і наслідки збройного конфлікту на Донбасі. Окремі представники Апостольської столиці наголошують, що завдяки папі Франциску тема «забутої» війни повернулася в центр уваги західного суспільства.

XS
SM
MD
LG