Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі силовики не пускають людей на Куликове поле, шукають вибухівку


Правоохоронці в Одесі, 2 травня 2015 року
Правоохоронці в Одесі, 2 травня 2015 року

В Одесі правоохоронці не пускають людей на Куликове поле у зв’язку з продовженням перевірки з виявлення вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляє прес-служба поліції в Одеській області, перевірка на наявність вибухонебезпечних речовин на Куликовому полі триває.

«Жодних вибухонебезпечних речовин на території Куликова поля станом на 14.00 не виявлено. Фахівці вибухотехнічної служби продовжують перевірку. Працівниками поліції вживаються заходи щодо встановлення особи, яка раніше надала неправдиві відомості поліції», – йдеться у повідомленні.

Зараз біля Куликового поля зібралися люди, вони не задоволені такими діями правоохоронців, скандують «Ганьба!», «Не забудемо!», «Не пробачимо».

В Одесі на Куликовому полі проходитиме акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року.

Сьогодні вранці поліції надійшов дзвінок «про замінування» на Куликовому полі в Одесі. Згодом біля Куликового поля правоохоронці знайшли три ручні гранати: дві РГД-5 та одну Ф-1.

Також сьогодні правоохоронці затримали 5 людей, які порушували громадський порядок на Куликовому полі. Крім того, у центрі Одесі поліція затримала чоловіка через ймовірну причетність до димової шашки, яку виявили на вулиці Дерибасівській.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів. Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною.

Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

На даний час у Малиновському райсуді Одеси розглядаються епізоди провадження про масові заворушення, що були в центрі міста.

XS
SM
MD
LG