Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про ще п’ять обстрілів із початку доби


Бойова техніка луганських сепаратистів, архівне фото
Бойова техніка луганських сепаратистів, архівне фото

У прес-центрі штабу української воєнної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів і російських військ на частині Донбасу повідомили, що з початку доби вогонь по українських підрозділах відкривався п’ять разів.

Зокрема, тричі, ще до світанку, з мінометів калібру 82 і 120 міліметрів були обстріляні опорні пункти українських сил біля Новотроїцького на маріупольському напрямку, там же зі стрілецької зброї був відкритий вогонь по українських військах у Широкині. А опівдні з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру були обстріляні опорні пункти українських підрозділів біля Кримського на Луганщині.

Угруповання «ДНР», зі свого боку, останніми днями рахує випадки не порушень, як вони казали раніше, режиму припинення вогню з боку українських силовиків, а кожен окремий постріл чи чергу.

Таким чином, пополудні донецькі сепаратисти заявили, що за всю попередню добу українські війська обстріляли їхні позиції 108 разів, серед того випустивши 78 мін калібрів 82 і 120 міліметрів, а також стрілявши з танка, різних типів гранатометів і стрілецької зброї. За їхніми словами, ці постріли сталися на околицях Донецька в селищах Спартак і Трудовські, а також біля міст Ясинуватої й Докучаєвська, селища Зайцеве під Горлівкою й сіл Миколаївка й Саханка неподалік Маріуполя.

Луганські сепаратисти з угруповання «ЛНР» теж іще пополудні заявили, що за попередню добу не виявили порушень режиму припинення вогню українською стороною.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG