Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш заявляє, що звернулася до суду ЄС для скасування санкцій


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Колишній міністр юстиції Олена Лукаш заявляє, що звернулася до суду Європейського союзу з метою скасування санкцій. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Команда кращих адвокатів подала позов до Люксембурзького суду ЄС. Позивачем виступаю я, а відповідачем виступить Рада ЄС. Я прошу суд скасувати розпорядження та рішення Ради ЄС, які вводять і подовжують щодо мене санкції майнового характеру», – написала екс-міністр юстиції.

«З урахуванням того, що ніякого майна у країнах ЄС у мене немає і не було, я впевнена, що майнові санкції Ради ЄС, засновані на недостовірній інформації Генеральної прокуратури, – це тяжке і необґрунтоване посягання на мою честь і гідність», – зазначила вона, додавши, що, на її думку, кримінальна справа проти неї в Україні є політичним переслідуванням.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти низки російських діячів, а також соратників екс-президента України Віктора Януковича після анексії Росією Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

У листопаді 2015 року Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Згодом заставу за Лукаш внесли, її звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет. Пізніше їй також повернули її закордонний паспорт, а також заставу.

XS
SM
MD
LG