Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан звинувачує США у порушенні міжнародного права


Мулла Ахтар Мансур
Мулла Ахтар Мансур

Міністр внутрішніх справ Пакистану Чауді Нісар Алі Хан засуджує удар американського безпілотника, що, як вважають, убив лідера афганського руху «Талібан» муллу Ахтара Мансура на пакистанській території.

У Пентагоні заявили, що удари, завдані 21 травня, відповідають правилам застосування зброї, які дозволяють застосовувати «оборонну позицію» проти людей, залучених до діяльності, що несе загрозу військовим США та силам коаліції в Афганістані.

Але Хан називає це «порушенням міжнародного права» з боку США.

23 травня президент США Барак Обама повідомив, що Ахтар Мансур загинув у результаті удару безпілотника біля пакистанського міста Кветта, що на кордоні з Афганістаном.

Але у Пакистані заявляють, що для підтвердження цієї інформації потрібно провести експертизу ДНР, оскільки тіло, яке, як вважають, належить мулі Ахтару Мансуру, сильно пошкоджене.

Мулла Ахтар Мансур очолив афганський ісламістський рух «Талібан» майже рік тому, в липні 2015-го, після того, як було підтверджено, що попередній ватажок руху мулла Мохаммад Омар помер через хвороби в лікарні в Пакистані ще за два роки до того.

XS
SM
MD
LG