Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина звинуватила Росію в озброєнні курдських сепаратистів


Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото
Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото

Туреччина звинуватила Росію в наданні протиповітряних і ракетних озброєнь бойовикам забороненого в Туреччині курдського збройного сепаратистського угруповання «Робітнича партія Курдистану».

За повідомленнями турецьких проурядових засобів інформації, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, що виступив із цим звинуваченням, заявив, що цю зброю Росія передала через сусідні Ірак і Сирію, що межують із турецькими територіями, де діють курдські сепаратисти.

Посадовці турецького уряду підтвердили, що Ердоган дійсно виступив із такими заявами.

У Росії заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов заявив, що той, хто робить якісь заяви, мав би надати докази.

Ердоган і раніше критикував Росію за підтримку курдських сепаратистів.

А президент Росії Володимир Путін заявляв, що на півдні Туреччини, де діють курдські сепаратисти, «фактично» триває «громадянська війна».

Відносини між Москвою і Анкарою різко погіршилися, коли Туреччина збила російський військовий літак на турецько-сирійському кордоні в листопаді 2015 року. Росія заявляла, що літак перебував на території Сирії, а Туреччина наполягала, що він порушив її повітряний простір.

У Кремлі так само заявляють про «громадянську війну» на частині Донбасу, де проти влади України воюють російські і «добровольці», і бійці регулярних Збройних сил. Росія ж стверджує, що російських військових там немає, і всупереч численним доказам її військової присутності в Україні заявляє, що таких доказів не існує.

XS
SM
MD
LG