Доступність посилання

ТОП новини

Голосіївський райсуд Києва продовжив допит свідків у справі екс-прокурорів


Гроші, знайдені під час спецоперації у співробітників прокуратури Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця, липень 2015 року
Гроші, знайдені під час спецоперації у співробітників прокуратури Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця, липень 2015 року

Голосіївський районний суд Києва у п’ятницю продовжив допит свідків у справі за обвинуваченням у хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

10 червня колегія суддів планує допитати трьох свідків, заявлених з боку сторони обвинувачення.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю, а він вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» до суду. Наразі триває судовий розгляд цієї справи.

XS
SM
MD
LG