Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: впродовж дня кількість обстрілів з боку сепаратистів зменшилась до 12


У прес-центрі штабу АТО повідомили, що упродовж неділі кількість обстрілів з боку проросійських сепаратистів на Донбасі зменшилась до 12 у порівнянні з 49 минулої доби. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

Під вогонь бойовиків у перші години нової доби потрапили Зайцеве, Невельське, Майорськ та Ленінське.

«Зранку під вогнем зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем опинились захисники шахти Путилівська (Бутовка), а по обіді – позиції поруч Авдіївки. На Маріупольському напрямку неподалік Гнутового та Гранітного тривали обстріли зі стрілецької зброї, а поруч Мар’їнки – з мінометів калібру 82 міліметрів», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, на луганському напрямку було відносно спокійно.

Донецькі сепаратисти повідомляють про обстріли з боку ЗСУ Макіївки, шахти Бутовка і загибель двох своїх бійців. Також в угрупованні «ДНР» стверджують, що українська сторона перекинула до лінії розмежування живу силу, гармати, міномети й танки.

В угрупованні «ЛНР» повідомляють про 4 обстріли за минулу добу з боку українських військових. Луганські сепаратисти, як і донецькі, звинувачують ЗСУ в стягуванні до лінії розмежування важкого озброєння.

Представник добровольчого підрозділу «Добровольчий український корпус» «Правого сектору» Володимир Регеша раніше повідомляв, що в ніч на неділю внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка» загинули четверо бійців «ДУК ПС». Але у штабі АТО і в Міністерстві оборони повідомили, що протягом попередньої доби й минулої ночі загиблих унаслідок бойових дій українських військовослужбовців немає, а є поранені 12 військових.

У квітні Тристороння контактна група домовилась про повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, що мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися. Нині обстріли на Донбасі теж продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG