Доступність посилання

ТОП новини

Українську судову систему, прокуратуру і зміни до Конституції аналізують в Європарламенті


Реформа правової системи – це ключова стратегічна системна реформа, на яку особливо звертають увагу експерти Єврокомісії, заявляє Андрей Пленкович, хорватський євродепутат, голова комітету парламентської співпраці Україна-ЄС.

«Реформування правової системи – це «лаксумовий папірець» виконання домашнього завдання, це показник держави, яка правильно функціонує. Це ознака гідного довіри, базованого на законі та передбачуваного середовища не лише для іноземних інвесторів, але й для самих громадян», – заявив Пленкович у Європарламенті, де розпочалося слухання комітету Європейського парламенту з правових питань, присвячені українській реформі судової системи, прокуратури і змінам до Конституції.

Хорватський євродепутат додає, що Україні цей розгляд у Європейському парламенті питань, пов’язаних із реформуванням судової системи надсилає сигнал підтримки і солідарності.

«Поруч із Єврокомісією й іншими міжнародними установами Європарламент готовий до подальшої підтримки та надання супроводу процесові реформ в Україні… Ми в Хорватії чи Чеській республіці працювали над цими ж проблемами в дуже схожих обставинах», – каже Пленкович.

Верховна Рада України ухвалила 2 червня зміни до Конституції у рамках судової реформи.

XS
SM
MD
LG