Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: подання на зняття недоторканності та арешт депутата Онищенка передали в ГПУ


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Антикорупційної прокурор Назар Холодницький заявляє, що підготував і вже передав генеральному прокурору Юрію Луценку матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт з народного депутата Олександра Онищенка з депутатської групи «Воля народу».

«Сьогодні вранці за результатами цього розслідування мною як процесуальним керівником у провадженні було підготовлено, направлено і вже о 9:45 доставлено в приймальню генпрокурора подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Онищенка», – сказав він.

Антикорупційний прокурор очікує, що у Верховній Раді цього тижня подання розгляне парламентський регламентний комітет.

Холодницький зазначив, що це подання підготували в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання у реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з «Укргазвидобування».

Водночас директор НАБУ Артем Ситник додав, що місцеперебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні, але він має імунітет як народний депутат.

Перед цим сьогодні прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган заявила, що ГПУ отримала подання на зняття недоторканності з депутата Онищенка.

Раніше сьогодні стало відомо, що співробітники НАБУ проводить обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбуваються за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Украгазвидобуванням»

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбуваються у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ «всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжують займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG