Доступність посилання

ТОП новини

У Франції засудили до ув’язнення трьох російських уболівальників за бійки


Затримання російських уболівальників, Лілль, 15 червня 2016 року
Затримання російських уболівальників, Лілль, 15 червня 2016 року

Суд у Франції виніс вироки позбавлення волі на терміни до двох років трьом російським футбольним уболівальникам, що брали участь у бійках 11 червня під час чемпіонату Європи з футболу.

Раніше в четвер також стало відомо, що з Франції, де відбувається чемпіонтат, найближчими днями видворять голову Всеросійського об’єднання вболівальників і ще 19 росіян, що прибули як уболівальники.

У повідомленні на сайті організації вказано, що Шпригіна затримали з іншими вболівальниками 14 червня, коли вони їхали з Марселя в Лілль на матч Росія-Словаччина. 20 осіб згодом відпустили, ще 20, зокрема і Шпригіна, перевезли в депортаційний центр. За повідомленням, їх мають вислати з Франції протягом п’яти днів. Шпригін заявив, що планує оскаржити рішення.

Влада Франції повідомила, що ухвалила таке рішення з метою безпеки, бо бачить із боку цих уболівальників потенційну загрозу.

Дії французької поліції викликали різку реакцію російського зовнішньополітичного відомства. У середу посла Франції в Росії Жана-Моріса Ріпера викликали в МЗС Росії у зв’язку із затриманням російських уболівальників.

11 червня в Марселі між російськими і британськими футбольними фанатами сталися сутички. Потерпіли понад 30 людей, 50-річний англійський уболівальник перебуває в комі.

14 червня УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро за участь уболівальників із Росії в заворушеннях у Марселі. Крім цього, збірна Росії отримала умовну дискваліфікацію і буде відсторонена від участі в чемпіонаті Європи в разі повторення порушень із боку фанатів.

XS
SM
MD
LG