Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, ще п’ятеро зазнали поранень, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок снайперського обстрілу на східних околицях Авдіївки, п’ятеро військових поранені біля Мар’їнки та Майорська.

«В результаті бойових дій окупантів двоє мирних жителів отримали поранення. Українські правоохоронці допомогли оперативно доставити постраждалих до лікарні в Кураховому», – сказав Лисенко.

«Поблизу Новгородського і Троїцького ввечері окупанти випустили понад 30 мін по позиціях українських військових... на території Донецького аеропорту спостерігалося затишшя», – додав речник АТО.

За його словами, всього вчора на донецькому напрямку бойовики порушили режим припинення вогню 18 разів.

На маріупольському напрямку вчора було 24 обстріли, з них половина – по Мар’їнці, додав Лисенко.

«Найскладнішою вчора була ситуація в Красногорівці, там проти українських військових противник застосував танки, БМП та випустив понад 80 мін різного калібру», – повідомив він.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора ввечері та вночі випустили 28 мін по околицях Донецька, зокрема обстріляли територію Донецького аеропорту, «Вольво-Центр» і Старомихайлівку.
В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові двічі обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинівка і Калинове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG