Доступність посилання

ТОП новини

Біля Кабміну протестували з вимогою зниження тарифів


Учасники акції, 22 червня 2016 року
Учасники акції, 22 червня 2016 року

Біля будівлі Кабінету міністрів України прийшли понад десяток киян з вимогою зниження тарифів.

Як заявив організатор акції Юрій Клейнос, основні вимоги учасників акції — мораторій на подальше підвищення тарифів, повернення тарифів на ЖКХ-послуги до рівня початку 2015 року, а також незалежний аудит енергопостачальних компаній.

Активісти вирішили перекрити рух транспорту на вулиці Грушевського, що поряд із будівлею уряду. Втім, поліція швидко відреагувала і витіснила протестувальників із проїжджої частини на тротуар.

До групи людей вийшли представники Кабміну і роздавали листівки із інформацією про процедуру надання житлових субсидій.

Раніше керівник профільного управління Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Світлана Черних повідомила про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже вдвічі з 1 липня 2016 року.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж удвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти попереджали, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж у два рази.

XS
SM
MD
LG