Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 66 разів обстріляли українські позиції – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє зранку 30 червня, що ескалація збройного конфлікту триває, бойовики застосовують заборонені Мінськими угодами види озброєння. За даними штабу АТО, за добу 29 червня підтримувані Росією сепаратисти 66 разів обстріляли позиції українських військових, це на 15 обстрілів більше, ніж 28 червня.

28 разів бойовики відкривали вогонь на Донецькому, 21 – на Маріупольському, 17 – на Луганському напрямках, ідеться в зведенні.

Зокрема, на Донецькому напрямку неподалік Луганського сепаратисти застосували важкі міномети, танки та самохідні артилерійські установки. На Маріупольському напрямку укріплення неподалік Широкина, Старогнатівки, Павлополя та Талаківки сепаратисти обстрілювали зі стрілецької зброї та гранатометів, а поруч Новотроїцького – також і з мінометів калібру 120 міліметрів, наголошують у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах південної частини контрольованої сепаратистами території, а також Докучаєвська, околиць Горлівки та Донецька. Також в угрупованні «ДНР» повідомляють про спроби українських підрозділів просунутися ближче до Дебальцева.

Луганські сепаратисти на своїх сайтах станом на ранок четверга не повідомляють про те, як минула ніч на підконтрольних їм територіях.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG