Доступність посилання

ТОП новини

Росія припинила малий прикордонний рух із Польщею у відповідь на такий же крок Варшави


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Росія припинила малий прикордонний рух із Польщею в Калінінградській області, що межує з цією країною, повідомили у Прикордонному управлінні Федеральної служби безпеки Росії в цій області.

Це фактично стало відповіддю на оголошений раніше аналогічний крок Варшави. У Польщі повідомляли раніше, що з понеділка, 4 липня, і до 2 серпня дію угод із сусідами, зокрема, з Україною про малий прикордонний рух буде припинено через саміт НАТО у Варшаві та Світові дні молоді у Кракові. Можливість такого припинення передбачена в самих угодах.

За повідомленнями польських засобів інформації з російсько-польського кордону на Калінінградщині, через це рішення Польщі там іще в неділю створилися довгі черги з чеканням на виїзд до Польщі майже в добу.

За угодами про малий прикордонний рух, мешканці прикордонних територій, які отримали спеціальний дозвіл, мають право перетинати кордон для відвідання таких самих прикордонних територій сусідньої країни без візи, тільки з цим дозволом і паспортним документом. На час припинення чинності угод перетин кордону буде здійснюватися на загальних підставах – із паспортним документом і чинною візою в разі необхідності.

У столиці Польщі Варшаві 8–9 липня проходитиме саміт НАТО. А 25–31 липня у Кракові відбудуться Світові дні молоді – захід Католицької церкви, на який прибуде, за оцінками, кількасот тисяч прочан із майже 190 країн і територій, а також папа Франциск.

XS
SM
MD
LG