Доступність посилання

ТОП новини

Ган: Єврокомісія планує виділити Україні 50 мільйонів євро на боротьбу з корупцією


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Європейська комісія планує схвалити програму боротьби з корупцією в Україні, що передбачає фінансування на суму 50 мільйонів євро, заявив комісар Європейського союзу з питань політики сусідства і розширення Йоганнес Ган.

За його словами, рішення мають ухвалити найближчим часом. «Це стосуватиметься всіх органів, які забезпечують боротьбу з корупцією, парламенту й суспільства та медіа», – сказав Ган у Києві 11 липня.

Він зауважив, що для збереження підтримки Євросоюзу Україна має демонструвати прогрес у ключових сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією, у системі правосуддя, прокуратури й правоохоронної діяльності, державної служби й енергетики.

«Щодо реформ Україна показує дуже гарні результати. Тепер треба показати... надійну історію дій. Слід показати, що Україна справді бореться з корупцією», – сказав єврокомісар.

Президент України Петро Порошенко неодноразово запевняв, що Україна й надалі налаштована на реформи, які вже впроваджуються разом з МВФ і Світовим банком. Зокрема, за його словами, йдеться про боротьбу з корупцією, судову реформу.

XS
SM
MD
LG