Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: у Росії знизилося сприйняття США як загрози для інших країн


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Число росіян, які вважають, що США становлять загрозу для інших країн, досягло найнижчого за останні десять років рівня, йдеться в опитуванні російського «Левада-центру», проведеного в кінці червня, який публікує видання РБК.

Загрозою США вважають 69 відсотків опитаних. У лютому минулого року 77 відсотків росіян заявляли про те, що Вашингтон становить небезпеку для інших країн.

На думку експертів, якщо раніше в уявленні росіян існувала модель, що є Сполучені Штати, Росія і весь інший світ, то тепер у них складається враження, що інші країни все більше переходять «під крило» США. Крім того, зниження частки тих, хто говорить про американську загрозу, може бути пов’язано ще і з тим, що за рік США не втрутилися у внутрішні справи будь-якої нової країни.

Водночас цього разу соціологи не ставили питання: чи становлять США загрозу для Росії. Півроку тому більшість росіян (71 відсоток) заявляли про негативну роль США в світі.

Опитування також показало, що дедалі більше громадян Росії вірить у те, що сама Росія загрожує іншим країнам. Якщо в березні 2006 і 2007 років 84 відсотки опитаних вважали, що Росія не становить загрози, то зараз таку думку висловили 77 відсотків.

XS
SM
MD
LG