Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: спостерігачі повідомляють про загибель 56 цивільних через авіаудари коаліції


Цивільні покидають місто Манбідж, Сирія, 4 червня 2016 року
Цивільні покидають місто Манбідж, Сирія, 4 червня 2016 року

Щонайменше 56 цивільних загинули у Сирії під час авіаударів міжнародної коаліції під проводом США по позиціях угруповання «Ісламська держава», повідомляють спостерігачі.

За інформацією Бюро спостерігачів за правами людини у Сирії, що базується у Лондоні, 19 липня повітряні удари були нанесені по селах Тохар і Хошарієг, що на півночі від міста Манбідж у провінції Алеппо.

18 липня спостерігачі за правами людини у Сирії повідомили, що щонайменше 21 людина загинула на підконтрольній угрупованню «Ісламська держава» території під час авіаударів міжнародної коаліції під проводом США.

Речник Пентагону повідомив, що у США отримали інформацію про втрати серед цивільних і перевіряють її.

Правозахисна організація Amnesty International заявила, що нинішні втрати серед цивільних, можуть стати найвищими з 2014 року, коли коаліція під проводом США розпочала повітряну кампанію проти ісламістів у Сирії.

«Мусить бути проведене швидке, незалежне і прозоре розслідування для з’ясування того, що сталося, хто за це відповідальний, і як уникнути у майбутньому втрат серед цивільних», – заявила Магдалена Мухрабі, директор Amnesty International по Близькому Сходу.

Курдські сили розпочали кампанію із відновлення контролю над Манбіджем у кінці травня.

Метою операції є відрізання ісламістам останніх шляхів до кордону з Туреччиною, що б унеможливило наплив бойовиків до міста Ракка, яке де-факто вважають столицею угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

Нинішня наступальна операція проти ісламістів дозволила тисячам цивільних покинути місто, тоді як ще тисячі залишаються заблокованими у Манбіджі.

Упродовж останнього часу курдські бійці відбили в ісламістів значні території на півночі та північному сході Сирії.

Відновлення контролю над містом Манбідж стало б найбільшою їхньою перемогою упродовж останнього часу.

XS
SM
MD
LG