Доступність посилання

ТОП новини

Македонія: ключові партії погодили кроки для дострокових виборів


У Македонії найвпливовіші політичні партії досягли домовленостей щодо кількох пунктів, які можуть прокласти шлях для дострокових парламентських виборів.

Посол США у Македонії Джесс Бейлі повідомив, що ці домовленості можуть дозволити оновити списки виборців та ініціювати реформи у ЗМІ. Саме ці дві вимови буди ключовими для опозиційного «Соціал-демократичного союзу», щоб погодитися на дочасні вибори.

Ці попередні домовленості дають сподівання на вирішення політичної кризи між опозиційним «Соціал-демократичним союзом» і правлячою політичною силою «Внутрішня македонська революційна організація – Демократична партія за македонську національну єдність», яка у Македонії триває понад рік.

Конфлікт почався після звинувачень, що уряд тодішнього прем’єра Николи Груєвського веде незаконне прослуховування опозиційних політиків, суддів та громадських діячів у Македонії.

Груєвський заявив, що опозиція намагається очорнити його і звинуватив лідера «Соціал-демократичного союзу» Зорана Заєва у державній зраді.

XS
SM
MD
LG