Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони нагородив українських та іноземних учасників навчань «Сі Бриз»


Степан Полторак, архівне фото
Степан Полторак, архівне фото

Міністр оборони України Степан Полторак нагородив відомчими нагородами і відзнаками 23 військовослужбовців Збройних сил України та іноземних держав, що беруть участь у військово-морських навчаннях «Сі Бриз-2016».

Зокрема, 10 відомчих нагород «За сприяння Збройним силам України» одержали військовослужбовці Польщі, Румунії, Болгарії, США, Великої Британії, Греції, Грузії, Туреччини, Швеції, Фінляндії, Італії, Іспанії, Литви, Молдови та Норвегії, повідомила прес-служба Міноборони.

Урочисті заходи відбулися в Одесі з нагоди відкриття активної фази багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2016». У них беруть участь військові 13 країн.

Темою навчань «Сі Бриз-2016» є планування і проведення міжнародної миротворчої операції у кризовому районі, мета – відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів і сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У командуванні ВМС України вважають, що навчання «Сі Бриз-2016» сприятимуть підвищенню рівня підготовки флотів у проведенні багатонаціональних операцій у кризових районах і поглибленню довіри між військовими моряками різних країн.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, проводяться на території України з 1997 року. Співорганізатори навчань – Україна і США.

XS
SM
MD
LG