Доступність посилання

ТОП новини

Поліція не побачила злочину в діях охоронців Коломойського, які перешкоджали роботі журналістів «Схем»


На фото праворуч – охоронці Ігоря Коломойського з наклейками в руках. На фото ліворуч – автомобіль, заклеєний цими наклейками
На фото праворуч – охоронці Ігоря Коломойського з наклейками в руках. На фото ліворуч – автомобіль, заклеєний цими наклейками

Співробітники поліції Печерського районного управління Києва не виявили кримінального правопорушення у діях охоронців олігарха Ігоря Коломойського, які 22 червня біля МВС обклеїли автомобіль знімальної групи програми «Схеми» великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на звернення народного депутата Сергія Лещенка, в якому він просив Генеральну прокуратуру перевірити відомості щодо можливого перешкоджання законній професійної діяльності журналістів програми. Однак ГПУ не розпочало власного розслідування, а перенаправило запит депутата до поліції.

Власник автомобіля, оператор Ярослав Бондаренко, який постраждав під час інциденту, повідомив, що з поліції до нього телефонували один раз із метою з’ясувати, чи просить він встановити осіб, які пошкодили автомобіль, та чи проситиме про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Однак про результати перевірки йому не повідомляли.

22 червня журналісти знімали сюжет про таємну зустріч Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Ігоря Коломойського та Андрія Коболєва у стінах Міністерства внутрішніх справ. під час зйомок охоронці Ігоря Коломойського заклеїли скло автомобіля знімальної групи програми «Схеми» великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо.

До цього журналісти бачили, як охоронці Ігоря Коломойського стояли з цими наклейками в руках, а також зняли, як вони йшли в бік машини.

Того дня журналісти програми зафільмували, як перед засіданням наглядової ради «Укрнафти» в Міністерстві внутрішніх справ одночасно перебували олігарх Коломойський, екс-прем’єр Яценюк і голова «Нафтогазу» Коболєв.

Зокрема, зафіксовано, як на територію МВС заїхали автомобілі Коболєва і Яценюка, а також автомобіль супроводу Коломойського, який був припаркований біля виїзду з міністерства.

Згодом виявилося, що засідання наглядової ради «Укрнафти» було зірване через відсутність кворуму.

Ігор Коломойський раніше неодноразово висловлював підтримку Арсенію Яценюку, коли той був на посаді прем’єра і від якого в тому числі залежав і сам бізнес Коломойського. У владних колах декілька різних джерел стверджують, що тепер, після обрання прем’єром президентського кандидата Володимира Гройсмана, саме Арсен Аваков може виконувати роль такого посередника у перемовинах між Коломойським і президентом Порошенком.

XS
SM
MD
LG