Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ стурбовані обстрілом школи у Красногорівці на Донеччині


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ стурбована обстрілом школи у Красногорівці на Донеччині. Про це заявив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

«У вівторок, 26 липня, наші спостерігачі уточнили інформацію про обстріли й проводили аналіз вирв у Красногорівці. У школі №1 вони побачили 120-міліметровий танковий снаряд, що пробив 60-сантиметрову південну стіну на першому поверсі приміщення школи», – сказав він.

«Було багато випадків жорстокості й жахів за останні 2 роки, але атака на місце, де вчаться діти, це вже занадто... Діти, які повернуться до школи у вересні, потребують книжок та виховання, а не танків і руйнувань», – додав Гуґ.

Раніше цього тижня українські військові повідомили, що підтримувані Росією бойовики обстріляли Красногорівку, внаслідок прямого влучання осколочно-фугасного боєприпаса танка пошкоджені фундамент та зовнішня стіна Красногорівської загальноосвітньої школи № 1. Донецькі сепаратисти цих заяв не коментували.

Красногорівку контролює українська влада.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG