Доступність посилання

ТОП новини

На засіданні МОК у Ріо-де-Жанейро обговорять «допінговий скандал»


Міжнародний олімпійський комітет 30 липня-1 серпня проведе засідання свого виконавчого комітету для обговорення «допінгового скандалу», який призвів до заборони на участь в Олімпіаді для понад 100 російських спортсменів.

Зустріч проходитиме менш ніж через тиждень після того, як рада МОК вирішила не забороняти повністю участь Росії у змаганнях, попри незалежну доповідь, яка довела існування в Російській Федерації державної програми вживання спортсменами допінгу і приховування позитивних тестів.

Олімпійський комітет раніше заявив, що російські спортсмени можуть бути допущені до нинішніх ігор тільки за індивідуальними рішеннями міжнародних федерацій їхніх видів спорту, якщо вони відповідатимуть низці умов щодо «чистоти» від допінгу.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко 29 липня повідомив, що 272 з 387 олімпійських спортсменів допущені до Олімпійських ігор в складі збірної Росії. Він висловив сподівання, що остаточно склад олімпійської команди Росії буде затверджено сьогодні, 30 липня. Водночас відомо, що всі російські важкоатлети на Олімпіаду не поїдуть.

Перші повідомлення про вживання російськими спортсменами допінгу з’явилися наприкінці 2014 року, восени 2015-го вони здобули ширше підтвердження. 18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство оприлюднило підготовану незалежним експертом доповідь, яка довела існування цієї програми. Тепер ця доповідь має бути розширена і дати остаточні висновки про обсяги «державного допінгу» в Росії, і за результатами цієї розширеної доповіді МОК не виключив нових санкцій проти Росії.

Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро триватимуть 5-21 серпня.

XS
SM
MD
LG