Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: Перелома і Щуриков можуть втекти з України


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький висловлює занепокоєння, що звільнені Апеляційним судом під домашній арешт керівники «Одеського припортового заводу» Сергій Перелома та Микола Щуриков можуть втекти з України.

«Умови домашнього арешту створюють можливість для підозрюваних знищити чи приховати докази, впливати на свідків та підлеглих працівників та не дають стовідсоткової гарантії від втечі – так як це вчинив колись один сумнозвісний ректор та й не лише він», – написав Холодницький 1 серпня у Facebook.

«У разі виявлення спроби підозрюваних покинути територію України Державна прикордонна служба, Служба безпеки України та митні підрозділи Державної фіскальної служби мають невідкладно повідомити про таку спробу прокурорів САП та детективів НАБ України та затримати їх на кордоні», – додав Назар Холодницький.

У понеділок Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти першого заступника директора «Одеського припортового заводу» Миколу Щурикова. Апеляційний суд застосував до Щурикова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета стеження.

1 серпня Апеляційний суд Києва також змінив запобіжний захід голові наглядової ради «Одеського припортового заводу», заступнику голови правління компанії «Нафтогаз України» Сергію Переломі з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» та голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурикова. Їх затримали у справі про розтрату коштів «Одеського припортового заводу». Затримані свою провину заперечують.

«Одеський припортовий завод» є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG