Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Київ на засіданнях Контактної групи постійно порушує питання щодо режиму тиші на Донбасі


©Shutterstock
©Shutterstock

Речниця представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що Україна в ході засідань групи в Мінську постійно порушує питання щодо виконання режиму припинення вогню на Донбасі.

«У рамках роботи Тристоронньої контактної групи Україна постійно порушує питання про порушення режиму припинення вогню, закликає Росію і ОРДЛО виконувати Мінські угоди і не порушувати режим припинення вогню», – написала на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, за словами Оліфер, Київ регулярно звертає увагу міжнародної спільноти на невиконання сепаратистами Мінських угод.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

Учасники Контактної групи неодноразово оголошували режим тиші на Донбасі, проте обстріли продовжуються.

Від кінця квітня мав би діяти черговий режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липня загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG