Доступність посилання

ТОП новини

Путін: візит Ердогана свідчить про відновлення діалогу між країнами


Володимир Путін (Л) і Реджеп Таїп Ердоган
Володимир Путін (Л) і Реджеп Таїп Ердоган

У Петербурзі пройшла зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Ці переговори тривали близько двох годин.

На початку зустрічі Путін відзначив, що візит Ердогана свідчить про «відновлення діалогу» між країнами. Ердоган, своєю чергою, заявив, що він «був радий» телефонному дзвінку Путіна з висловленням підтримки після недавньої спроби перевороту у Туреччині.

Після двосторонньої зустрічі Володимира Путіна та Реджепа Таїпа Ердогана мають відбутися переговори за участю делегацій.

Двосторонні зв’язки Анкари і Москви різко погіршилися наприкінці листопада 2015 року, коли Туреччина збила російський бомбардувальник поблизу сирійсько-турецького кордону.

Росія запровадила торговельні санкції щодо Туреччини, а кількість російських туристів, які відвідують країну, впала на 87% у першій половині 2016 року.

Зустріч відбувається на тлі зростання суперечностей у відносинах Анкари з Заходом – після невдалої спроби військового перевороту в Туреччині, внаслідок якої загинули 230 людей. Туреччина звинувачує Захід у тому, що він виявляє більшу стурбованість з приводу дій влади після придушення перевороту, ніж щодо самого путчу.

XS
SM
MD
LG