Доступність посилання

ТОП новини

Представництво України: сьогодні Рада безпеки ООН проведе закрите засідання щодо Криму


Постійне представництво України при ООН заявляє, що сьогодні Рада безпеки ООН проведе закрите засідання щодо заяв Росії стосовно Криму. Про це йдеться у повідомленні представництва в twitter.

У представництві додають, що сьогодні під час засідання українська сторона детально поінформує членів РБ ООН про розвиток ситуації в Криму та на сході України.

Сьогодні президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму.

За підсумками цієї наради в Адміністрації повідомили, що МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому «нормандському форматі», а також запросити розмови з віце-президентом США, президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Крім того, міністр закордонних справ Павло Клімкін мав доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українці утриматися від поїздок до півострова.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що уряд США не бачив жодних підтверджень російським обвинуваченням на адресу України у «вторгненні в Крим». Він наголосив, що це «не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від власних протиправних дій».

Натомість у ЄС заявили, що без підтверджень звинувачень Росії з боку незалежних установ, зокрема, ОБСЄ, не будуть висловлювати підтримку жодній зі сторін.

XS
SM
MD
LG