Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович заявляє, що йому повідомили попередню підозру, виправивши помилки


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович

Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович заявляє, що йому повідомили попередню підозру, виправивши помилки.

«Сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яка була вручена більше року тому, на нову, де виправили помилки або повну нісенітницю, яка була там написана на більш цивільну підозру. І сказали, що з понеділка я зможу ознайомитись з матеріалами справи», – сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Є претензія, що, захищаючи інтереси України в Європейському суді з прав людини, я був однією з осіб, яка ініціювала залучення американської юридичної компанії для захисту інтересів України. Звичайно, ця компанія, відповідно до всіх бюджетних розписів, отримувала за це плату відповідно до договору, який був укладений з цією компанією. Сума 8,5 мільйон гривень», – додав екс-міністр.

Раніше сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі повідомили про підозру Лавриновичу.

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG