Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович каже, що не залишатиме Україну через вручення підозри


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович

Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович каже, що не збирається залишати країну через повторне вручення йому підозри.

«Не для того своєю метою життя я вибирав те, щоб боротися за створення цієї держави, за її народження, щоб з неї їхати. Нехай їдуть ті, хто вважає, що отримали у власність і в своє розпорядження цю країну і можуть з нею робити все, що їм заманеться», – сказав Олександр Лавринович в ефірі Радіо Свобода.

На його думку, причиною вручення йому підозри може бути бажання влади «прозвітувати про досягнення».

«Є таке поняття, як сто днів. Політики дають доручення, щоб їм підготували звіт про великий позитив, який зроблено. Є політики, у яких є така звичка під великі дати звітувати про великі досягнення, в даному випадку День незалежності. Перед вами сидить людина, яка причетна до народження цієї держави і очевидно її можна привітати і сказати: подивіться як ми боремося зі злочинним режимом», – зазначив Лавринович.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі повідомили про підозру Олександру Лавриновичу.

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG