Доступність посилання

ТОП новини

Срібний призер Олімпіади Беленюк вважає безперспективним оскарження результату його фінального поєдинку в Ріо


Жан Беленюк
Жан Беленюк

Срібний призер Олімпіади у бразильському Ріо-де-Жанейро, борець Жан Беленюк називає безперспективним оскарження результату його фінального поєдинку. Про це він сказав в ефірі спільного телемарафону Радіо Свобода й телеканалу «Еспресо».

«Це безперспективно, нічого не повернеш уже. Ми написали листа, що було багато моментів нечесного суддівства. Я не знаю, яким буде результат. Щодо медалей – мінімум шансів, що щось зміниться. Шансів, може, одна десята процента», – сказав атлет.

Він додав, що цим питанням займається Федерація греко-римської боротьби.

«Моя справа – виходити і боротися», – зазначив атлет.

Жан Беленюк – ровесник Незалежності України, йому 25 років.

На Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро Жан Беленюк став срібним призером із греко-римської боротьби у вазі до 85 кілограмів. Після фінального поєдинку зі спортсменом із Росії Давітом Чакветадзе Беленюк зазначив, що все вирішив суддівський фактор, і додав, що йому довелося «зіткнутися з потужним лоббі Росії у Міжнародній федерації боротьби».

Міністр молоді та спорту України Олег Жданов після поєдинку заявив, що у Беленюка «вкрали заслужене «золото» Олімпіади», і виступив за оскарження результату.

Раніше деякі спортивні видання повідомили про тимчасове відсторонення від суддівства арбітра Темо Казарашвілі рішенням профільної міжнародної організації «Об’єднаний світ боротьби» (UWW). Казарашвілі був суддею зокрема у фінальному поєдинку Беленюка і Чакветадзе. У UWW виникли запитання до суддівства Казарашвілі в одному зі змагань чвертьфіналу Олімпіади.

XS
SM
MD
LG