Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина, Франція і Польща закликають посилити зусилля через конфлікт на Донбасі


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Голови МЗС Німеччини, Франції і Польщі погодилися, що для зниження напруженості в Україні треба вжити більших міжнародних зусиль. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 28 серпня після переговорів зі своїми колегами з Франції та Польщі, які проходили у німецькому Веймарі.

За словами Штайнмаєра, наразі немає серйозного прогресу щодо виконання Мінських угод, укладених у 2015 році для залагодження конфлікту на Донбасі.

«Ми мусимо працювати над деескалацією ситуації», – сказав Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Він додав, що представники Заходу вели переговори з Києвом та Москвою щодо виконання всіх пунктів мінських домовленостей, включаючи проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, від початку конфлікту на сході України загинули понад 9 тисяч 400 людей, більш ніж 21 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG